Viktorji so osrednja slovenska prireditev, na kateri vsako leto podeljujemo najprestižnejša priznanja na področju medijev in popularne kulture. Vsebinsko se delijo na dva dela: na tako imenovane viktorje popularnosti, ki jih izbere javnost, in strokovne viktorje, ki jih izberejo člani Akademije Viktor.

Kipec za posebne dosežke v preteklem letu in viktorja za življenjsko delo podeljuje uredništvo revije Stop, in sicer na podlagi predlogov Akademije Viktor in javnosti.

Glamurozna prireditev, ki vsako leto napolni dvorano z najvidnejšimi slovenskimi ustvarjalci, postavlja najvišje standarde ter prinaša sveže pristope in vsebine, o katerih se še dolgo govori.

Prav tako je zelo odmevna viktorska zabava, na kateri se zbere daleč največ znanih obrazov in je tudi daleč najbolj zaželena zabava leta.

Revija Jana vsako leto skupaj z zvestimi bralkami in bralci išče najbolj zaslužne, požrtvovalne in pogumne Slovenke, znane in manj znane, ki so občudovane in spoštovane zaradi svojega dela ter poslanstva in eni podeli laskavi naziv Slovenka leta.

Ženske, ki so nas sposobne opomniti s svojim pogumnim zgledom, brezkompromisno pokazati na tisto, pred čimer si raje zatisnemo oči, in nas popeljati k višjim skupnim ciljem.

Ženske, ki nas navdajajo s ponosom, nas prepričajo z jekleno vzdržljivostjo, z neupogljivo voljo ali z neverjetno sposobnostjo v ljudeh zbujati upanje in pogum.

Izbiranje Femme fatale , ženske, ki je »več kot samo lepa«, ki očara ljudi, se jim s svojim šarmom najbolj vtisne v spomin, vzbuja pozornost in občudovanje, kjerkoli se pojavi, in jo ljudje posnemajo zaradi stvari, ki jih počne.

Med desetimi finalistkami bralke in bralci revije Eva zmagovalko izberejo z SMS-glasovi in kuponi, objavljenimi v revijah Krater Media.

Revija Smrklja, vodilna revija za najstnike v Sloveniji, s pomočjo bralk in bralcev vsako leto izbere najbolj simpatično in prisrčno punco leta. Natančneje, bralci in bralke revije Smrklja izberejo naj smrkljo po izboru bralcev, komisija pa naj smrkljo leta.

Prireditev Izbiranje Naj smrklja je med mladimi nadvse priljubljena, saj se pripeljejo podpret svoje favoritke iz krajev iz vse Slovenije, uredništvo pa se vsako leto potrudi, da na oder pripeljejo najbolj vroče zaželene pevce in skupine ta hip.

In nadvse zaželen je tudi naziv naj smrklja, ki zmagovalkam prinese kup lepih nagrad, še posebej pa se razveselijo, ker jih bodo sošolci videli na naslovnici njihove najljubše revije. Z nazivom naj smrklja se dekletom odprejo tudi vrata v svet slave!

Jekleni zapeljivec – avto po izboru žensk - je akcija, pri kateri sta ocenjevanje in izbor avtomobilov prepuščena izključno nežnejšemu spolu.

Med prijavljenimi avtomobili najprej izberejo 10 finalistov znane Slovenke, končna odločitev pa je prepuščena bralkam.

Ljudje odprtih rok je akcija, v kateri bralke in bralci revije Naša žena predlagajo posameznike ali skupine, ki so se v preteklem letu v dobrodelnosti še posebej izkazali.

V ožji izbor se uvrsti približno 25 posameznikov ali skupin, ki jih nato predstavimo v posebni prilogi Naše žene.

Dobrotnico ali dobrotnika, darovalko ali darovalca, izjemno osebnost ali dobrega človeka leta po izboru bralcev pa razglasimo na slovesni sklepni prireditvi.

Na tradicionalnem pikniku, ki ga prireja revija Lady, prvi slovenski tabloid, se zberejo številne zanimive osebnosti, ki čez leto polnijo njene strani – imenitni, priljubljeni, uspešni in slavni. Mnogi znani Slovenci pravijo, da povabilo na Lady zabavo pod klobuki pomeni »vstopnico v družbo posvečenih«.

Dobrodošli pa niso le zvezdniški gostje, ampak tudi njihove družine, številni pridejo na zabavo z otroki in celo s hišnimi ljubljenčki. Piknik v slogu angleških vrtnih zabav in hollywoodskih filmov poteka na prostem, v sproščenem, neformalnem ozračju, obiskovalci pa se vse leto pripravljajo, s kakšnim klobukom bodo presenetili.

Na pikniku tako vsako leto opazimo posebej za to priložnost izdelane klobuke najrazličnejših materialov, velikosti in oblik, med katerimi najizvirnejše tudi nagradimo.

Kuharsko tekmovanje kuharjev amaterjev poteka vsako leto v različnih krajih po Sloveniji in vsakič z drugačno osrednjo temo. Pogoj za udeležbo na Kuharskem tekmovanju kuharjev amaterjev je, da kuhar/ica nima tovrstne izobrazbe oziroma se s kuhanjem ne ukvarja poklicno.

Skrbno sestavljena komisija med vsemi prijavljenimi izbere od deset do osemnajst finalistov, ki se nato pomerijo v vrtenju kuhalnic. Po natančno določenem času za pripravo jedi, ki je odmerjen na tri ure, čaka komisijo najtežje delo – ocenjevanje. Poleg okusa in videza odločajo tudi težavnost priprave, izvirnost ter upoštevanje načel zdrave prehrane in iznajdljivost pri pripravi.

Recepti kuharjev amaterjev nato izidejo v posebnih tematskih knjižicah, priloženih reviji Naša žena.

Revija Kih vsako leto prireja za svoje najzvestejše reševalce Prvenstvo v reševanju ugank . Zberejo se navdušeni ugankarji z vseh koncev Slovenije in se pomerijo v reševanju najrazličnejših križank in ugank.

Najboljše med najboljšimi uredništvo nagradi s tradicionalnimi Kihovimi kolajnami in z lepimi denarnimi in praktičnimi nagradami.

V akciji Znanstvenica leta predstavljamo izjemne ženske, ki smo jim za njihovo delo lahko hvaležni vsi. Hvaležni kot pacienti, potrošniki, bralci, delavci, državljani in ljudje. Nekatere med njimi dobro poznamo, za veliko večino pa še slišali nismo. Še posebej skrite ostajajo tiste, ki izredne dosežke dosegajo na zelo specializiranih področjih – v znanosti.

Prav njim je namenjena Janina akcija Znanstvenica leta, v kateri naši bralci izbirajo tisto, katere delo nanje naredi največji vtis. Prepričani smo, da njihove zgodbe navdušijo ali opogumijo kakšno mlado damo, da bo sledila njihovim stopinjam in nam posebnih Slovenk, o katerih je še posebej vredno pisati, ne bo nikoli zmanjkalo.

Produkcija KraterMedia.si © - 2018